Britannian hiiret

MAINOS Kuvalähde

Sadonkorjuuhiiri

Sadonkorjuuhiiri (Micromys minutus) on pieni jyrsijä, joka on kotoisin Euroopasta ja Aasiasta. Se on Euroopan pienin jyrsijä. Isossa-Britanniassa se on yleistä osissa Walesia ja Yorkshirestä etelään Englannissa, mutta sitä ei löydy korkealla.

Sadonkorjuuhiiren esikasvatuskauden populaation arvioidaan olevan 1 425 000.

Sadonkorjuuhiiren kuvaus



Sadonkorjuuhiiren pituus on 5–7 senttimetriä, hännän pituus on 6 senttimetriä ja paino 5–11 grammaa, jotkut painavat alle kahden penniin kolikon. Harvest-hiirellä on turkki, joka on väriltään punertava / ruskea, joskus keltainen / ruskea.

Siinä on valkoinen, pörröinen alaosa, pienet karvaiset korvat, tylsä ​​kuono / nenä ja se on ainoa brittiläinen eläin, jolla on todellakin etukäteen liikkuva häntä, jota voidaan käyttää viidentenä raajana. Tämä esihiihtohäntä on pitkä, hilseilevä, rengasmainen ja ohutkarvainen. Varren ympärille kiedottu esihensi voi toimia jarruna tai ankkurina. Tämä tekee hiirestä erittäin ketterän matkustettaessa ja ruokkiessaan vilja- ja ruohovarret.

Sadonkorjaushiirillä on huomattava kyky tunnistaa tärinää jalkapohjien läpi. Lähistöllä olevat suuremmat eläimet voidaan havaita tärinällä, joka kulkee maan läpi ja ylös kasviin, jota hiiri ruokkii.

lab -noutaja pitbull -sekoitus

Sadonkorjuuhiiren luontotyypit

Sadonkorjuuhiiret liikkuvat vuodenajan muuttuessa. He mieluummin pitävät korkeaa, tiheää kasvillisuutta, mukaan lukien ruoko-sängyt, pensasaidat, ruoko-sängyt, jakovälineet, tien reunat, puutarhat sekä viljakasvien kylvetyt pellot, erityisesti maissi- ja häiriöttömät alueet.



Kasvattomat pesät rakennetaan löyhästi kudotusta, silputusta ruohosta kasvien varren pohjassa, kivien alla tai hylättyjen lintujen pesissä. Kesän pesimät ovat oranssien, pienikokoisten ruoho- tai maissipuiden kokoisia, punottuina pensaiden tai varsien keskelle, usein seisovassa maississa ja vuorattu ohdake alas. Siitospesät on rakennettu varsiin korkealle maanpinnan yläpuolelle. Pallomaiset pesät ovat halkaisijaltaan noin 10 senttimetriä. Kasvattomat pesät ovat pienempiä (halkaisijaltaan 5 senttimetriä) ja ne voidaan rakentaa lähemmäksi maata tai rakennuksiin.

Harvest-hiiren ruokavalio

Sadonkorjuuhiiri ruokkii pääasiassa siemeniä, hedelmiä, mettä ja sipuleita, mutta pieni osa niiden ruokavaliosta koostuu hyönteisistä, erityisesti kesällä, sekä juurista, sammalesta ja sienistä. Jotkut ruoat välimuistiin talveksi. Muita elintarvikkeita ovat vehnä, ohra, kaura, versot, kärpäset ja toukat.

Sadonkorjuuhiiren käyttäytyminen

Sadonkorjaushiiret ovat katemeraaleja, mikä tarkoittaa, että ne ovat aktiivisia päivällä ja yöllä, vaikka suurin osa aktiivisuudesta tapahtuu hämärässä. He eivät ole lepotilassa, mutta viettävät suurimman osan ajastaan ​​maan alla talvella.

Sadonkorjuuhiiren jäljentäminen

Sadonkorjuuhiiren pesukaudet vaihtelevat toukokuusta lokakuuhun. Harvest-naarashiiren raskausaika on 17-19 päivää, minkä jälkeen syntyy 1-8 nuoren pentueen. Kolme pentueita voidaan tuottaa vuodessa, joskus useita. Naaraspuolinen hiiri hylkää poikaset 15-16 päivän kuluttua, mutta nuoret voivat silti käyttää pesää vielä muutaman päivän. Jokaiselle uudelle pentueelle rakennetaan uusi pesä. Noin 99% aikuisista hiiristä ei selviä talvesta. Sadonkorjaushiirien keskimääräinen elinikä on 12-18 kuukautta.

Harvest-hiiren suojelun tila

Sadonkorjuuhiiret luokitellaan IUCN: n punaisella luettelolla pienempiin riskeihin. Nykyaikaiset viljelymenetelmät ovat aiheuttaneet pensasaitojen vähenemisen, ja leikkuupuimurit jättävät satohiiret viljapelloille vähäisin mahdollisuuksin paeta.

Suojeluponnisteluja on tehty Englannissa vuodesta 2001. Wimbledonissa pelattavissa olevat tennispallot on kierrätetty luomaan keinotekoisia pesiä satohiirille yrittäen auttaa lajeja välttämään saalistusta ja palaamaan takaisin melkein uhanalaisesta asemasta.

Puuhiiri

Puuhiiri (Apodemus sylvaticus) tunnetaan myös pitkähäntäisenä kenttähiirenä. Se on yleisin ja yleisin hiirilaji, joka asuu Britannian maaseudulla. Tämä jyrsijä tunnistettiin erilliseksi lajiksi vuonna 1894.

Puuhiiri on harvinaisten keltaiskaulaisten hiirien (Apodemus flavicollis) läheinen sukulainen. Se eroaa hieman siitä, että kaulan ympärillä ei ole keltaista turkista, se on kooltaan hieman pienempi, väriltään tummempi ja korvat pienemmät.

Puuhiirien pesimäkautta edeltävän kannan arvioidaan olevan yli 38 miljoonaa.

Puun hiiren kuvaus

sininen fawn punainen nenä pitbull

Täysin kasvaneet puuhiiret ovat noin 8,1 - 10,3 senttimetriä nenästä hännään. Heidän pyrstönsä pituus on 7,1 - 9,3 senttimetriä ja paino 13 - 27 grammaa. Puuhiiret painottuvat kesän aikana. Puuhiirillä on ruumiinsa yläosassa yleensä tummanruskea turkki, jonka alapuolella on valkoinen / harmaa. Heillä on suuret ulkonevat silmät, suuret korvat ja pitkät hännät.

Puuhiiren luontotyypit

Puuhiiriä esiintyy pelloilla, puutarhoissa, metsissä, pensaikoissa, avoimilla nurmikoilla ja pensasaidoilla kaikkialla Britanniassa ja Irlannissa. He elävät maanalaisissa urausjärjestelmissä, yleensä puiden juurien alla, jotka sisältävät sarjan pesäkammioita, juoksuja ja ruokakauppoja. Pesät koostuvat yleensä kuivan ruohon, sammalen ja lehtien pallosta. Puuhiiri asuu kuitenkin melkein missä tahansa, missä on runsaasti ruokaa ja suojaa.

Puuhiiren ruokavalio

Puuhiirellä on monipuolinen ruokavalio, joka syö pähkinöitä, marjoja, siemeniä, tammenterhoja, haukkoja, siemeniä, sieniä, hämähäkkejä ja ruusunmarjoja sekä pieniä hyönteisiä ja toukkia. He syövät myös selkärangattomia, matoja, ruhoa (kuolleita eläinten ruhoja) ja muuta vastaavaa ruokaa. Ruoka varastoidaan maanalaisiin koloihin tai joskus käyttämättömiin lintupesiin.

Puuhiiren käyttäytyminen

Jos puuhiiri tarttuu häntäänsä, se voi nopeasti irrottaa päänsä, mutta se ei ehkä koskaan kasva uudelleen. Puuhiiri ei horrosta, ja nimestään huolimatta se mieluummin pensasaitaa kuin metsää.

Puuhiiri on pääasiassa öistä. Se nousee ylös ja pesee itsensä ympäri, varsinkin jos pelkää. Wood-hiiri on erinomainen kiipeilijä ja hyppää korkealle ilmaan häiriintyessään. Heillä on erinomainen kuulo ja erinomainen näkö (tästä syystä suuret silmät ja korvat). Valitettavasti sillä on monia vihollisia, mukaan lukien lumikot, koirat, kissat, ketut, myyrät ja pöllöt. Ne ovat tärkeä ravinnonlähde muille isommille metsästäjille, erityisesti pöllöille.

Puuhiiret pesivät kaikkialla, missä on peitettä ja lämpöä, mikä tarkoittaa yleensä maan alla, mutta niitä löytyy myös pensasaitoista, rakennuksista, auton pattereista ja muista vastaavista asunnoista.

Puuhiiren jäljentäminen

Puuhiiret kasvavat maaliskuusta lokakuuhun ja lisääntymishuippu heinäkuusta elokuuhun. He tuottavat 4 - 7 pentua, joissa on 2 - 9 poikaa vuodessa. Puuhiiret voivat lisääntyä melko usein tiineyden ollessa noin 25 päivää. Naiset voivat lisääntyä 2 kuukauden iässä. Nuoret hiiret ovat yleensä ulkona yksin 4 viikon kuluttua. Tämä lyhyt vanhemmuus antaa heille mahdollisuuden lisääntyä usein. Puuhiirien elinkaari on noin 18 - 20 kuukautta, mutta hyvin harvat selviävät 2 talvesta. Heillä on yleensä lyhyempi elinikä 6 - 12 kuukautta luonnossa, koska monet olennot saalistavat heitä. He elävät pidempään vankeudessa ja olosuhteiden ollessa suotuisat.

Puun hiiren suojelun tila

Puuhiiret ovat yleisiä, eikä niitä pidetä uhanalaisina lajeina.

Keltaiskaulainen hiiri

Keltaiskaulainen hiiri (Apodemus flavicollis) liittyy läheisesti puuhiireen, johon se oli pitkään hämmentynyt, ja se tunnistettiin erilliseksi lajiksi vasta vuonna 1894. Se eroaa keltaisen turkin nauhassa kaulan ympärillä ja hieman suuremmilla korville ja yleensä hieman suurempi kokonaisuudessaan. Pystyasennossa näkyy sen tyypillinen kelta-ruskea kauluslaastari, joka erottaa sen puuhiirestä.

Britanniassa ne ovat keskittyneet Walesin rajojen, Länsi-Cotswoldsin ja Kaakkois-läänien ympärille. Kuten puuhiiren kohdalla, ne vaihtelevat koko Euroopasta Keski-Aasiaan, mutta pohjoiseen Skandinaviassa kuin puuhiiri.

lab/saksanpaimenkoira sekoitus

Keltaiskaulaiset hiiret ovat harvinaisempia Britanniassa kuin Wood-hiiret. Ne rajoittuvat pääasiassa Etelä-Englantiin ja Walesiin.

Keltaiskaulaisen hiiren esikasvatuskauden populaation arvioidaan olevan jopa 750 000.

Keltaiskaulainen hiiri Kuvaus

Keltaiskaulaisten hiirten pituus on nenästä hännään noin 9 - 1,3 senttimetriä ja hännän pituus on 9 - 13,5 senttimetriä. Ne painavat 15-30 grammaa. Sekä kelta-kaula- että puuhiiret ovat suurempia kuin talohiiret.

Keltaiskaulaisten hiirten ruumiin yläosissa on tummanruskea turkki, vaaleammat alapuolet ja oranssit reunat. Heillä on keltainen kauluslaastari, suuret ulkonevat silmät, suuret korvat ja pitkät hännät.

Keltaiskaulaiset hiiren luontotyypit

Keltaiskaulaisten hiirten kotialue on yleensä alle 0,5 hehtaaria, mikä on usein päällekkäinen muiden yksilöiden kanssa.

Keltaiskaulainen hiiri suosii kypsiä metsiä, pensasaitoja ja metsäisiä puutarhoja. He pesivät maan alla, puiden kantojen tai juurien alla, ja niiden pesät koostuvat kuivan ruohon, sammalen ja lehtien pallosta.

chiwawa ja jack russell

Keltaiskaulainen hiiren ruokavalio

Keltaiskaulainen hiiri on kaikkiruoka ja ruokkii taimia, silmuja, hedelmiä, pähkinöitä, hyönteisiä, toukkia ja hämähäkkejä. Heidän ruokansa varastoidaan maanalaisiin koloihin tai toisinaan käyttämättömiin lintupesiin. Heidän ruokavalionsa on samanlainen kuin Wood-hiiren.

Keltaiskaulainen hiiren käyttäytyminen

Keltaiskaulaiset hiiret ovat yöllisiä ja ovat ketteriä kiipeilijöitä. He voivat kiivetä puihin ja talvehtivat joskus taloissa.

Keltaiskaulainen hiiri lisääntyy

Keltaiskaulaiset hiiret kasvavat helmikuusta lokakuuhun, ja lisääntymishuippu heinäkuusta elokuuhun. Yleensä tuotetaan 3 pentua 3 - 10 nuoresta vuodessa. Raskausaika kestää 23 päivää. Nuoret vieroitetaan 3 viikon kuluttua. Niiden erottuvat keltaiset kaulukset tulevat näkyviin kahden viikon kuluttua, suunnilleen samaan aikaan kuin ne avaavat ensin silmänsä.

Keltaiskaulaisen hiiren elinikä on 12 - 24 kuukautta. Hyvin harvat selviävät kahdesta talvesta.

Keltaiskaulainen hiiren suojelun tila

Keltaiskaulaisia ​​hiiriä pidetään maailmanlaajuisesti yleisinä, joten niitä ei luokitella uhanalaisiksi lajeiksi.