Mänty Marten

Kuvalähde

Mänty Marten (Martes martes) on eläin lumikko-perheestä, kotoisin Pohjois-Britanniassa.

englantilainen mastiffi ja lab -sekoitus

Mäntymartteja on levinnyt suurimmaksi osaksi Länsi-Eurooppaa. Paikalliset taskut sijaitsevat Isossa-Britanniassa, Korsikalla, Sisiliassa, Sardiniassa ja Baleaareilla. Niitä esiintyy myös Keski-Aasiassa.

Heitä esiintyy kaikkialla Euroopassa, Iso-Britanniassa ne ovat keskittyneet pääasiassa Skotlannin ylängöille ja Grampians-alueille, ja pienempi populaatio on osassa Pohjois-Englantia ja Walesia. Uudelleen käyttöönottoa Englannissa ja Walesissa on kannustettu, mutta niiden virallisten elinympäristöjen tarpeita ja niiden todennäköisiä vaikutuksia muihin lajeihin on tutkittava ennen virallisen ohjelman toteuttamista.



Pine Marten -kasvatuskauden ennustetaan olevan 3300 (vain 120 Englannissa, 60 Walesissa, loput Skotlannissa).

Pine Marten Kuvaus



Uros Mänty Marten on ruumiinpituus 51-54 senttimetriä, hännän pituus 26-27 senttimetriä ja paino 1,5-2,2 kiloa. Naaras mänty Marten on kehon pituus 46-54 senttimetriä, hännän pituus 18-24 senttimetriä ja painaa 0,9-1,5 kiloa. Ne ovat suunnilleen kotikissan kokoisia, urosten ollessa hieman suurempia ja heillä on pitkät tuuheat hännät.

Pine Martensilla on vaalea tai tummanruskea turkki ja keltaiset / kermanväriset kurkkutahrat, jotka voivat näyttää 'ruokalappuilta'. Niiden turkki kasvaa pidempään ja silkkisempänä talvikuukausina.

Mäntynesteet ovat ainoat mustelidit, joissa on puoliksi vedettävät kynnet. Tämä antaa heille mahdollisuuden elää arboreaalista elämäntyyliä, kuten kiipeilyä tai juoksemista puiden oksilla, vaikka he ovat myös suhteellisen nopeita juoksijoita maassa. Pine Martensilla on pienet pyöristetyt, erittäin herkät korvat ja terävät hampaat syömiseen.

Mänty Martenin luontotyypit

Pine Martenin elinympäristöt ovat yleensä hyvin metsäisiä alueita, mutta myös kivisiä rinteitä, kallioita ja pensaita. Pine Martens tekee yleensä omat syvyytensä onttoihin puihin tai pensaikkojen peittämiin pelloihin tai peitettynä kaatuneiden puiden ja juurien sisällä. Joskus kallioilla, kalliohalkeamissa tai kynsissä.

Pine Marten -ruokavalio

Mäntänesimiehillä on monipuolinen ruokavalio, jossa suurimman osan muodostavat myyrät ja hiiret. He syövät myös lintuja, munia, kovakuoriaisia ​​ja muita hyönteisiä sammakoita, hunajaa, sieniä, rupia (kuolleita eläinten ruhoja) ja marjoja (varsinkin syksyllä).

Vaikkakin tarpeeksi ketterä oravien ottamiseksi, on vain vähän todisteita siitä, että he tekisivät niin tässä maassa, vaikka Skandinaviassa tämä on dokumentoitu. Kettu on sekä mäntyjen saalistaja että kilpailija ruokalähteistään.

Pine Marten -käyttäytyminen

Mäntänenen ovat crepuscular, mikä tarkoittaa, että ne ovat pääasiassa aktiivisia yöllä ja hämärässä. Pine Martens ovat alueellisia eläimiä, ne merkitsevät kantojaan sijoittamalla ulosteita näkyviin paikkoihin. Heillä on suuret 5-15 kilometrin alueet naisille ja kenties kaksi kertaa enemmän miehille.

Pine Marten lisääntyminen

Mäntänenen sukupuolinen kypsyys saavutetaan 2 tai 3 vuoden iässä. Nuoret ovat yleensä syntyneet maaliskuussa tai huhtikuussa yhden kuukauden tiineyden jälkeen 1–5 pentueessa. Nuoret mäntyjauhot painavat syntymänsä yhteydessä noin 30 grammaa. Nuoret alkavat tulla ulos syvennyksistään kesäkuun puoliväliin mennessä ja ovat täysin itsenäisiä noin 6 kuukautta syntymänsä jälkeen. Urospuolisella mäntymartenilla ei ole mitään merkitystä nuorten kasvatuksessa.

Mäntänen on vankeudessa asunut 18 vuotta, mutta luonnossa 8-10 vuoden elinkaari on tyypillisempää.

Pine Martenin suojelun tila

Ihmiset ovat suurin uhka Pine Martensille, vaikka kultakotkat saalistavat niitä toisinaan ja vielä harvemmin punaketut. Martenit ovat arvostettuja erittäin hienosta turkistaan ​​ja elinympäristön menetyksestään, mikä johtaa pirstoutumiseen, riistanhoitajien vainoon, ihmisten häiritsemiseen, laittomaan myrkytykseen ja ampumiseen ovat aiheuttaneet mänty-nartun populaation huomattavan vähenemisen. Yhdistyneessä kuningaskunnassa mäntyjäiset ja niiden kuopat saavat täyden suojan Wildlife and Countryside Actin (1981) ja ympäristönsuojelulain nojalla.

Äskettäin (joulukuussa 2007) Pine Marten hyvitettiin vähentämään invasiivisen itäisen harmaan oravan populaatiota Isossa-Britanniassa. Mäntyhedenpopulaation laajuus kohtaa harmaan oravan alueen, oravien populaatio vetäytyy nopeasti. Teorian mukaan koska harmaa orava viettää enemmän aikaa maassa kuin uhanalainen punainen orava, he ovat paljon todennäköisemmin kosketuksissa tämän saalistajan kanssa.